Organix: Argan Oil of Morocco



Vjerojatno ste svi već čuli za novu liniju proizvoda koja je nedavno stigla u Kozmo drogerije. Radi se o liniji američkog branda Organix, specijaliziranog za njegu kose. Moram priznati da nisam skoro ništa znala o ovom brandu, samo sam čula da svi bruje o tome kako će doći u Kozmo pa sam veselim korakom skočila do trgovine i ugrabila jedno ulje iz linije :) Prije dojmova o samom ulju moram spomenuti par stvari vezano uz sam brand.

Prva stvar koja mi je upala u oči je to što njihovi proizvodi ne sadrže sulfate, parabene, sadrže optimalan pH faktor te koriste organski uzgojene sastojke. Proizvodi nisu testirani na životinjama, a Organix također tvrdi da proizvodi neće izblijedjeti obojenu kosu.
 Izvor

Iako je naš Kozmo uveo tek 6, Organix sadrži čak 19 različitih linija (wow!) za određene tipove kose. Neću nabrajati svih 19 linija jer popis možete naći na njihovoj službenoj stranici. One koje kod nas možete pronaći su: Marokansko arganovo ulje, Keratin ulje, Brazilska keratin terapija, Ulje makadamije, Kokosovo mlijeko te Biotin i kolagen. (Osim linija za kosu, Organix nudi i 4 linije za njegu tijela, no u Hrvatskoj ih zasad nema.)

Ulje koje vam danas predstavljam pripada liniji Argan Oil of Morocco, odnosno Marokanskog arganovog ulja koja je ujedno najveća od svih 19.


Izvor

Što kaže Organix:

"Savršeno za mekoću, zavodljivost i svilenkastost kose. Ova egzotična mješavina marokanskog arganovog ulja prodire, vlaži, obnavlja i daje mekoću i snagu kosi. Istovremeno štiti kosu od štetnih UV zračenja i topline uređaja za oblikovanje kose. Izuzetna formula, stara stoljećima, osigurava prirodni vitamin E i antioksidanse. Obnavlja strukturu vlasi i stvara mekoću.“





Moji dojmovi

Same pohvale za ovo ulje! Čim sam ga probala, uvrstila sam ga u svoju redovitu njegu kose o kojoj sam pisala u ovom postu. Zaista čini kosu mekom, svilenkastom i predivno mirisnom. Primijetila sam i da mi je kosa zaglađenija te bez problema prstima prolazim kroz nju čak i prije češljanja. Što se tiče vrhova, nisu suhonjavi kako su znali biti. Evo, treći je dan od pranja kose i još je nevjerojatno mekana! (Ovog trena prolazim prstima kroz nju i divim se, kad vam kažem :D) 

Ulje opasno konkurira Loreal Mythic Oil-u kojeg sam prije koristila i jako zavoljela. Dosta je gusto, ali ne otežava kosu niti ju ostavlja masnom ako slučajno malo pretjerate ;) Pogodno je za sve tipove kose.


Sastojci

Koristim ga na polu-prosušenu kosu tako da ga malo zagrijem među dlanovima i tada lagano prolazim kroz kosu cijelom dužinom te ga naposljetku umasiram u vrhove. Meni je dovoljan jedan stisak, eventualno dva, ako želim pojačati djelovanje. Sporo se troši što je još jedan veliki plus. Sviđa mi se i elegantno zlatno pakiranje koje sam brzopleto bacila prije nego što sam ga uslikala, ah. Valjda od uzbuđenja :) 

Osim zlatnog pakiranja, i samo ulje podsjeća na žuto zlato, kao što se vidi na slikama. Ono što se ne vidi i u što ćete se morati uvjeriti sami je božanstven miris, kao da ste izašle iz salona. Upravo taj osjećaj :) A miris ne bih znala opisati; dosta je intenzivan i zadržava se na kosi, ali ne pretjerano dugo. Ako vrijeme provedete u zadimljenoj prostoriji, neće se više osjetiti.

Što reći na kraju? Meni se ulje jako dopada i nastavit ću ga koristiti. Ne mogu garantirati da će pomoći vašoj kosi jer smo svi drugačiji i tako je u biti sa svim proizvodima. No nećete znati dok ne probate, jel ;)

Cijena ovog ulja od 100 ml kao i svih ostalih Organix proizvoda je 59,99 kn.

Ako ste ga isprobali, kako vam se sviđa? Imate li koji Organix proizvod?

Pusa,

Ida


Oznake: , , , , , ,

<