Borba s podočnjacima: Skinfood Salmon Dark Circle Concealer




Lijepi moji,

stalno jamram da imam tamne podočnjake, a u to ćete se uvjeriti u ovom postu. Koliko god se ne vide na nekim slikama, vjerujte, oni su tu. Spavala ja, ne spavala, isti su i idu mi na živce. Isprobala sam već dosta korektora i nijedan ih ne može ful prekriti, odnosno da područje ispod očiju izgleda ekstra svježe.

Neću sad pisati cijelu teoriju o podočnjacima jer ste glavne informacije o prekrivanju istih mogli pročitati na mnogim blogovima. Ono što je ipak bitno ponoviti je to da osim korektora žućkastih nijansi i onih u boji kože postoje i breskvaste korektivne nijanse (corrector) koje služe za neutraliziranje podočnjaka u spektru od plave do ljubičaste. Možete ih nositi same, ali obično se na njih nanosi korektor (concealer) žute ili nijanse boje kože.

Moji podočnjaci su negdje između te dvije nijanse, a nekad mi se učini i da su smećkasti. Vrlo zabavno, kaj ne?





Kako sve više otkrivam odličnih proizvoda u azijskoj kozmetici, tako sam naišla i na breskvasti korektor južnokorejskog branda Skinfood. Već sam pisala o njima pa ako vas zanima tko su i što su, skočite na ovaj post.


Prvo da riješim tehničke podatke, a onda se bacam na same dojmove.

Skinfood Salmon Darkcircle Concealer Cream dolazi u staklenoj posudici (koja više izgleda kao plastična, wtf?) od 10 g, a može se kupiti samo online. Uzela sam ga na Ebayu za cca. $9. Razbijala sam glavu time koju da nijansu uzmem jer postoje dvije, svjetlija i tamnija, odnosno #1 Light i #2 Natural. Na kraju sam ipak uzela prvu. Nigdje nisam mogla pronaći potpuni sastav, a jedino što piše je da sadrži ulje lososa. Miris korektora je dosta intenzivan, cvjetno-puderast, ali ugodan.





Dojmovi

Ono što mi se svidjelo na prvu definitivno je slatka posudica s poklopcem u boji rozog zlata <3 Baš djeluje nekako fancy vintage. Drugo, odabrala sam dobru nijansu i potpuno mi odgovara. Ovaj korektor često se uspoređuje s poznatim Bobbi Brown korektivnim nijansama koje nisam imala priliku probati baš na podočnjacima, nego samo na ruci pa ne mogu dati neku usporedbu.
Treće – neutralizacija podočnjaka: kao što možete vidjeti na slici, bez premca! Od svih korektora koje sam isprobala najbolje prekriva plavilo i ljubičastilo ispod oka i baš daje svježinu okoloočnom području. Kako je jaaaako kremast, mora ga se dobro utapkati, najbolje prstima. Za potpuno prekrivanje potrebna je zaista mala količina.



No, kako ovaj korektor nije namijenjen da se koristi kao klasični concealer, htjela sam vidjeti kakav ću efekt postići ako ga nadopunim s nekim žućkastim ili u boji kože. Rezultat i nije bio toliko zapanjujući – podočnjaci su bili prekriveni, ali ne potpuno, tako da ostajem pri tome da veći efekt daje ako ga nosim samog.



Glavni nedostatak je što se masivno uvlači u borice kojih imam puno  i previše. Ako ga se ne fiksira nekim puderom u prahu ili kamenu, vrlo brzo se vide linije. Sad, ako nemate puno borica oko očiju, ovo vam neće predstavljati problem. I ovaj put sam napravila test: u prvom navratu sam ga fiksirala s Essence All About Matt! puderom i držao je nekih dva do tri sata prije nego se počeo uvlačiti u borice. U drugom navratu koristila sam Rimmel Stay Matte puder, no ta kombinacija je dala lošiji rezultat.



Zaslužuje li ovaj korektor da ga i dalje koristim? Mislim da ću ipak reći da, bez obzira na njegov glavni problem. Moram priznati da me sve manje muči koliko mi nešto traje na licu od šminke. Nemam naviku popravljati šminku pa kad se zbriše, zbriše :P Mislim da će najviše odgovarati onima s minimalno borica oko očiju i onima koji se bore sa suhoćom ispod očiju jer ne zahtijeva dodatnu hidrataciju.

Zanima me koristite li korektivne nijanse i koje su to? Kako se borite protiv jakih podočnjaka? Otkrijte mi tajnu!


Čitamo se ;)

Oznake: , , , , ,

<