Eyebrow tutorial: Kako uređujem obrve



U mojim prijašnjim makeup lookovima posebno su vam se svidjele moje obrve pa vam danas donosim obećani tutorial kako ih uređujem/popunjavam.

Što se tiče samog čupanja, tu nema prevelike filozofije – najvažnije je uočiti prirodan oblik vaših obrva i počupati sve što se nalazi izvan tog oblika. Bitno je samo da vam obrve nisu pretanke jer to nimalo ne laska vašem licu i sveukupnom dojmu. Mora biti malo dlaka, jel :)

Kod popunjavanja obrva nastojim da izgledaju što prirodnije, ali da su ipak definirane. U tu svrhu najčešće koristim sjenilo za obrve, a manje olovku jer sam skužila da mi olovka niti ne treba.

Koristim:

Jordana Brow & Eyeshadow Powder in Auburn (odlično sjenilo za crvenokose cure)

BeautyUK High Brow Eyebrow Kit

Eveline Art Scenic Concealer #05 Nude (nije na slici)

Kosi kist – Catrice

Četkica „spoolie“ za češljanje – Body&Soul



A sad korak po korak:

1. Započinjem povlačenjem crte po donjoj liniji obrva koristeći Jordana sjenilo. U biti mi sjenilo zamjenjuje olovku, tj. povučem crtu onako kako bi to napravila olovkom.

2. Zatim istim sjenilom pratim gornju liniju obrva koju započinjem malo dalje od početka obrve kako bi postigla fade efekt.

3. Ostatkom sjenila na kistu lagano popunjavam obrvu u prikazanim smjerovima – početak obrve prema gore, a ostatak u smjeru rasta dlaka.

4. Počešljam obrve ako je potrebno na isti način kako sam ih i popunjavala – početak prema gore, a ostatak u smjeru rasta.

5. U ovom koraku pomiješam srednju i najtamniju nijansu smeđe iz BeautyUK seta za obrve i popunim zadnju trećinu obrve, prateći luk tako da bude definiraniji.

6. Ovaj korak znam i preskočiti ako nemam dovoljno vremena jer ne utječe toliko na završni dojam. Korektorom popravim donji rub obrve i malo na kraju, a ako je potrebno, isto napravim i na gornjem dijelu.

7. Ponovo počešljam obrve kako bih skinula eventualni višak sjenila. Na kraju pošpricam malo laka za kosu na četkicu i lagano prođem po obrvama da se ne miču. Lak mi se pokazao kao bolji izbor nego gel za obrve; potonji ne radi apsolutno ništa.

And you're done! :)


Naravno da mi obrve ne ispadnu svaki put isto, to ni ne očekujem. No, vježba čini čuda ;)

Je li popunjavanje obrva obavezno u vašoj makeup rutini ili to ne smatrate bitnim?

Oznake: , ,

<