Andalou Naturals Pumpkin Honey Glycolic Mask




U jednom od pohoda na iHerb naručila sam i Andalou Naturals masku s bundevom, medom i glikolnom kiselinom. Načitala sam se pozitivnih recenzija, a kako volim maske, morala sam ju isprobati J





Ambalaža
Ono što mi je odmah privuklo pažnju je originalno i slatko pakiranje. Iako na prvi pogled djeluje da je posudica od stakla, radi se o čvrstoj plastici, a kako sadrži prirodne sastojke, super je što je posudica tamna jer je tako manja mogućnost da se maska pokvari prije vremena.
Bez obzira što je posudica plastična, djeluje elegantno i užitak ju je samo i gledati :D A dodatan plus je što ima još jedan zaštitni plastični poklopčić da maska ne završi tamo di ne treba.
Kartonska kutijica u koju je smještena na poklopcu ima zanimljiv citat što joj definitivno daje poseban pečat.






Namjena i što obećava
Na pakiranju stoji da je maska namijenjena normalnoj do mješovitoj koži. Glikolna kiselina u kombinaciji s prirodnim enzimima iz bundeve i meda vrši kemijski piling i tako uklanja mrtve stanice koje su se nakupile na površini. AHA kiseline učinkovite su u posvjetljivanju i obnavljanju kože.


Korištenje
Nanosi se na suho, čisto lice, izbjegavajući područje oko usana i očiju. Ostavlja se 10 min. da djeluje te se ispire hladnom vodom. Preporuča se koristiti 1-3 puta tjedno, no koristim ju po potrebi kada koži želim dati onaj zdravi „boost“.




Miris i tekstura
Miris je zaista ugodan, voćni i ne zadržava se na licu nakon ispiranja, makar se ne bih bunila da mi lice miriše po bundevi :D Tekstura je neuobičajena za masku, kao da ste napravili kašicu od bundeve pa ju to čini dosta gustom i ljepljivom. Zbog toga ne curi s lica i fino se da razmazati. Sadrži sitne tamne komadiće za koje nemam pojma od čega su, no nemaju neku ulogu u samom procesu eksfolijacije. Na licu se postupno suši, ali ne kao npr. peel off maske ili one od gline, već postaje nekako gušća te malo zateže.




Sastav
Osim bundeve, meda i voćnih kiselina, bogata je prirodnim sastojcima poput suncokretovog ulja, vitamina E, C, soka ananasa, a sadrži i BioActive 8 Berry Complex koji ima antioksidativni učinak.


Djelovanje
Odmah nakon nanošenja osjetila sam kombinaciju peckanja, hlađenja i zagrijavanja, baš čudan combo, no to je dokaz da kiseline itekako djeluju, tako da se nemojte prestrašiti ako se i vama desi isto. To lagano peckanje sam osjetila i nakon ispiranja maske što me isprva malo prestrašilo, ali tako moja koža reagira na kiseline. Želim reći da kod drugih ne mora biti isto.

Mogu reći da sam vrlo zadovoljna ovom maskom jer se odmah nakon ispiranja primijeti da je koža osvježena, čišća i djeluje svjetlije. Meka je i glatka na dodir te zategnuta, ali ne na onaj „isušujući“ način, nikako! Taj osjećaj zategnutosti je potpuno drukčiji od recimo onog nakon tretmana glinom koja može dosta isušiti kožu. Mitesere ne može izvući van, a to nisam ni očekivala, no primijetila sam da su mi pore oko nosa dosta sužene.




Iako se preporuča ispiranje hladnom vodom da bi se ublažio efekt žarenja, zbog teksture maska najbolje ide dole krpicom i mlakom vodom, a potom je dobro lice dodatno isprati hladnom vodom. Kako je koža nakon tretmana kiselinama dosta osjetljiva, bitno je umiriti ju nekom dobrom neiritativnom kremom ili još bolje nekim umirujućim uljem poput bademovog. I ne zaboravite SPF tijekom dana ;)

Na kraju…
Ovu masku bih preporučila svakom tipu kože, ne samo normalnom ili mješovitom, jer zaista daje vidljiv rezultat te čist i blistav efekt na koži. Uz svo peckanje, nije mi izazvala crvenilo ni druge nuspojave.




Količina i cijena
Pakirana je po 50 gr za oko 65 kn na iHerbu. Tih 50 gr uz redovitu upotrebu ne traje dugo što je jedino na čemu bi mogli poraditi, odnosno napraviti i veće pakiranje.


Jeste isprobali ovu masku ili bilo koju s voćnim kiselinama?

Oznake: , , , , , ,

<