Makeup brushes? Yes.please.



Ovih dana sunčeko nas je počastilo svojim dolaskom u jutarnjim satima pa sam odmah iskoristila vrijeme kako bih vam pokazala koje to kistove imam u kolekciji. Nije sad to neka ogromna kolekcija, ali nije ni mala. Međutim, neću govoriti o apsolutno svim kistovima, već o onima za kojima najčešće posežem.

Dugo sam tražila gdje bi ih mogla držati, a da po njima ne pada prašina pa sam nabavila dvije visoke plastične posude s poklopcima te ih napunila ukrasnim pijeskom. Nije fancy kako bih voljela da bude, ali poslužit će dok ne nabavim nešto oku ugodnije i kada ih budem imala gdje držati, a da nije kupaona :P






Kistovi za puder, rumenilo, konturiranje

Moja dva apsolutna favorita što se tiče nanošenja podloge su Real Techniques Expert Face Brush i Jessup kist s Ebaya. RT kistove većina cura voli pa vam ovaj nije stran, dok je drugi čista kopija Sigminog, a takvih na Ebayu ima dosta. Bez obzira na to, blenda puder kao od šale! S njim ne ostaju crte, finiš je odličan i lako se pere. Po obliku je skoro isti kao i RT, a po učinku mi je, moram priznati, čak i bolji. Izmjenjujem ih kako je koji čist jer ih ne perem sve odjednom.




Sljedeći favorit je Jessup flat kabuki koji inače dolazi u setu s prethodnim, još dva kista za lice i 4 njihove male verzije. Ajme koji je to photoshop na faci s ovim kistom… Izvrstan je za „buffanje“ (ne znam ekvivalent na hrv) pudera po licu te se s njim dobije stvarno odličan finiš, kao i s ona dva prethodna. Nerijetko ga koristim za utapkavanje matirajućeg pudera na čelo, makar nije tome namijenjen, ali me dobro služi.





RT Blush Brush – klasično dobar, makar se ne bih bunila da mu je glava malčice manja. Mekan, lako se čisti, super blenda rumenilo, a i nanosi proizvode u prahu.
Za konturiranje i ponekad nanošenje rumenila koristim Body&Soul kosi kist koji me zaista iznenadio koliko je mekan i ugodan na licu. Nažalost jedino njega zasad mogu korisiti za kontriranje, makar su mu dlačice previše zbijene za tu namjenu, nije dovoljno fleksibilan. Bez obzira na to, odličan je i kao kist za rumenilo.
  


Kistovi za sjenilo, highlighter, korektor

Manja inačica Jessup flat kabukija je izvrsna za blendanje korektora ispod očiju, makar im je prvotna namjena blendanje sjenila, za što se baš i ne mogu iskoristiti, osim u krajnjoj krizi. Nevjerojatno je koliko se ti Ebay kistovi lako peru, koliko su mekani. Mogu ih prati do sutra i neće se nimalo linjati. Čak su mekaniji od RT, ozbiljno!


Ovdje se potkrala Makeup Academy bockalica koju koristim za nanošenje kremastih rumenila jer ju držim u posudi zajedno s kistovima za oči. Prije sam ju koristila za puder, ali ipak nije dovoljno čvrsta za tu namjenu. Isto tako se odlično pere.
RT Setting Brush sam dugo željela i konačno ga nedavno nabavila jer mi je bio zbilja potreban. Nisam ga uspjela još pošteno isprobati, ali koliko vidim, super je za fiksiranje korektora ispod očiju. Još ga moram testirati za highlighter i konturiranje ;)


Ponovo kistovi s Ebaya s kojima sam pomalo razočarana jer su preveliki za moj skoro nevidljivi pregib i kao što vidite, linjaju se :/ Jedino su dobri za highlighter i konturiranje nosa za što ih često koristim. Blendanje sjenila – fail!

Imam još jedan Body&Soul kist koji mi služi za definiranje luka obrva i eventualno nanošenje korektora ispod očiju. Za prekrivanje prištića odličan je Look by Bipa kist za ruž jer je dovoljno malen i špičast za tu namjenu.


E sad su na redu jako hvaljeni kistovi za tuš i obrve – Essence kosi. Zbilja predivni kistovi, tanki, precizni i s njima je milina raditi. Najviše ih volim koristiti uz Anastasia BH Dipbrow Pomade. Jedina mana je što se brzo počinju cufati pa sam nabavila tri komada just in case.
Za obrve još koristim Catrice kosi kist koji je inače dvostran, ali drugi dio (namijenjen za tuš) mu je posve neupotrebljiv. Izvrsno se ponaša sa sjenilom za obrve, a konačan rezultat možete vidjeti ovdje.



Za nanošenje sjenila na kapak i u pregib koristim Ecotools set od dva obostrana kista te Essence ljubičaste kistove. Što se tiče samog nanošenja sjenila, svi su dobri. Međutim, ovi zaobljeni kistovi nisu osobito dobri za blendanje u pregibu, više su namijenjeni za kontrolirano nanošenje sjenila u pregib. Kosi Ecotools kist je predebeo i ne služi ničemu, dok je kratka ravna strana dobra za nanošenje sjenila na donji kapak uz trepavice.


Međutim, sljedeći Ecotools kist odličan je i za nanošenje sjenila i za blendanje jer je nešto veći i mekaniji, pravi multitasker :) Ono što mi nije osobito drago kod Ecotools kistova je to što ih je potrebno jako dugo ispirati kod pranja. Za nanošenje kremastih sjenila odličan se pokazao ovaj veliki ravni Artdeco kist. Za praškasta sjenila i nije nešto.


Body&Soul četkicu koristim za češljanje obrva i u tu je svrhu super. Drugu namjenu mu baš i ne vidim xD Posljednji je jako mekani Abbamart kist za blendanje – dobar za lagano blendanje prijelaza između boja, ali za neki ozbiljniji posao nije.

Kao što ste mogli primijetiti, kronično mi fali poštenih kistova za blendanje, ali to će se uskoro promijeniti jer ne mogu više odugovlačiti s tim. Za dobro obavljen posao potreban je dobar alat, je li tako?

Koristite li što s popisa? Koje biste mi kistove za beldanje preporučili?

Oznake: , , , ,

<