Bread pudding - Puding od kruha

Sigurno ste se bar jednom pitali što biste s kruhom koji već stoji par dana ili je ostao nepojeden. Ne isplati ga se baciti kad od njega možete napraviti vrlo ukusan desert za koji vam treba doslovno 5 min. posla, makar se peče nešto duže :P

U ovom slučaju, ja sam koristila domaću pincu (slatki kruh s grožđicama) staru jedan dan, ali odličan je bilo koji kruh ili pecivo.

Sastojci

·        200-300 g starijeg kruha, peciva, kroasana i sl.
·        250 ml mlijeka
·        50 g šećera
·        1 paketić vanilin šećera
·        2 jaja
·        prstohvat soli
·        malo limunove korice
·        malo suhih grožđica (po želji)
·        ¼ žličice cimeta



Priprema

Pećnicu zagrijati na 150-170 °C.

Kruh narezati ili natrgati na komadiće tako da napunite četiri male posudice kao na slici ili jednu veliku. (Nisam se ravnala po gramima već po tome koliko treba kruha da su posudice pune do vrha) Keramičke posudice premazati s malo maslaca.

Umutiti jaja sa šećerom, soli, vanilin šećerom, cimetom i limunovom koricom. Dodati mlijeko i promiješati. Po želji dodati grožđice.

Kruhom napunjene posudice preliti smjesom i pustiti da ju upije pa dodati ostatak.

Peći oko 20-45 min. ili dok ne vidite da je kruh lagano porumenio, a smjesa je kompaktna kao puding.


Eto, jednostavno, a ukusno :) Ne zaboravite mi javiti kako vam je ispao puding ;)


Oznake: , ,

<