Alpstories – Alpska priča (recenzija 5 proizvoda)

Jeste li upoznati s Alpskom pričom? Ako niste, let me introduce you to it :D

Prije jedno 2 mjeseca kontaktirala me jedna ljubazna gospođa i pitala želim li isprobati nešto od prirodne kozmetike Alpstories. Za brand sam već i prije čula i bila sam jako zainteresirana, prvenstveno jer se radi o kozmetici s odličnim prirodnim sastojcima bez parabena, silikona, ftalata i sličnog te ne testiraju na živinicama.




Alpstories je inspiraciju našao u Alpama i njezinim prirodnim ljepotama te je uspješno spojio prirodnu kozmetiku i tehnologiju. Ono što je još zanimljivo je da je brand stavio naglasak na personalizaciju kozmetike, što znači da sami možete birati sastojke koji će se nalaziti u vašoj kremi, ulju ili gelu za tuširanje te izgled naljepnice na ambalaži. Možete napisati svoje ime ili ime drage osobe kojoj poklanjate proizvod ili nešto treće, sve po vašim osobnim željama. Fora, jelda? :)

Da ne duljim, posjetite njihovu stranicu ili dođite u Alpstories u Arena centru u Zagrebu.

Za recenziju sam odabrala 5 proizvoda: kremu za lice, hidrolat(cvjetnu vodicu), melem za usne, ulje i šampon.


Organski šampon za kosu Aloe Vera – cijena 99 kn



Ako redovito pratite moj blog, znate koliko se stalno mučim s osjetljivim vlasištem koje me svaki put dan ili dva nakon pranja kose počinje jako svrbjeti. Upravo zbog toga sam se posebno veselila ovom šamponu.

Obogaćen je organskom aloe verom koja je poznata po svojoj blagosti i tome da umiruje nadraženu kožu. Ostali sastojci su ulje pšeničnih klica, ekstrakti masline, ružmarina, lavande i moringe koji jačaju obnavljaju i omekšavaju kosu.

Ambalaža? Klasična plastična flašica s elegantnim mat prozirnim poklopcem.




Šampon je proziran, gelaste srednje guste strukture te ugodnog biljnog mirisa. Kako nema sulfata, vala dragon Bogu!, ne pjeni se jako pa ga treba nešto više da bi imali osjećaj čiste kose. Ono što me jaaako iznenadilo kod njega je koliko mi je kosa nakon pranja bila meka. Čudo! Šamponi bez sulfata obično rade kosu slamnatom, ali ovaj ju radi toliko mekom da u par navrata regenerator nisam ni stavljala.

Ne pušim, ali sam po zimi često u zadimljenim prostorijama jer se kava skoro nigdje ne može popiti bez gutanja dima cigareta koji se brzinom munje uvuče u kosu, kožu i odjeću što mi posebno ide na živce. Poanta je da šampon jako dobro uklanja smrad duhana iz kose, bez obzira što je blag.
Ono u čemu mi nije pomogao, a tome sam se jedino nadala, je svrbež vlasišta. Uzdala sam se u njega i njegove sastojke, ali tu je nažalost podbacio jer je svrbež i dalje prisutna.

Šampon preporučujem svima koji nemaju problema s vlasištem i koji žele prirodan, blag, svakodnevni šampon koji čini kosu predivno mekom i čistom.

100 % organska cvjetna vodica matičnjaka – 59 kn




Nedavno sam ostala bez tonika pa sam to odlučila nadoknaditi nekim osvježavajućim hidrolatom, odnosno cvjetnom vodicom. Alpstories u svojoj ponudi ima 4 hidrolata, a ovaj od matičnjaka je bio peti i ne znam gdje je nestao :O Više ga se ne može naći na njihovim stranicama, čudno.

Za matičnjak (lemon balm) kažu da je izvrstan antioksidans te pomaže problematičnoj koži i koži sklonoj aknama. Ima citrusno-biljni miris sličan limunu.

Ambalaža? Plastična prozirna s raspršivačem.




Tonici su bitni u njezi lica jer pripremaju kožu na daljnju njegu te ju dodatno vlaže. Nekad ih samo raspršim po licu, a nekad se „umijem“ njima – istresem manju količinu na dlan i umijem lice. Hidrolat jako dobro osvježi lice, a primijetila sam da mi i stegne pore. Često ne dopustim da se skroz upije nego na još vlažno lice nanosim kremu, ili još bolje, ulje pa sam tako koži dala i vodenu i potrebnu masnu fazu. Na ovaj način zadržava više vlažnosti i bude posebno mekana ;)


Što se tiče djelovanja na prištiće, ne mogu reći da ima nekog konkretnog pomaka, odnosno ne znam koliko je sama vodica djelovala na prištiće.

Hidratantna krema od ruže – 199 kn


Koža lica mi je često dehidrirana i stalno tražim načine da joj dam tu prijeko potrebnu vlažnost kako bi ostala što duže mladolika i elastična. A i da puder izgleda besprijekorno :)
Hidratantna krema od ruže posebno je namijenjena osjetljivoj i dehidriranoj koži. Obogaćena je shea maslacem, ekstraktom ruže, suncokreta i nevena koji intenzivno hidratiziraju.

Ambalaža? Jako elegantna staklena bočica sa kvazi zlatnom pumpicom i plastičnim poklopcem. Sviđa mi se što pumpica kontrolirano dozira proizvod, a mali downside je jeftini plastični poklopac koji napukne ako padne.


Krema je guste teksture i jako intenzivno miriše po ruži što bi neke moglo odbiti od korištenja, no ja sam neutralna po tom pitanju – niti mi je super niti mi smeta. Najčešće sam ju koristila ujutro, odnosno prije pudera jer mi je večer rezervirana za nešto jače tretmane. Začudilo me kako se krema brzo upija, a prilično je gusta. Lice je odmah nakon nanošenja meko, ali sam očekivala malo veću hidrataciju. Pruža blagi mat efekt što mi je čudno jer to nisam očekivala od kreme ovog tipa. Opet mi najbolje funkcionira na polu-vlažnu kožu, tako izvučem ono najbolje iz nje. Često ju stavim i na područje oko očiju gdje mi daje zadovoljavajuće rezultate.

Melem za usne vanilija 39 kn


Melema i balzama za usne nikad dosta! :) Testiranje ne bi bilo pravo bez njege usana pa sam se odlučila za melem od vanilije. U njemu je prisutan kakao maslac za njegu, ekstrakt grejpfruta za svježinu, a vanilija za slatki touch.
Maslac obećava pomoć u prevenciji i zaštiti suhih, ispucanih i vjetrom  oštećenih usana.

Ambalaža? Melem dolazi u maloj limenoj kutijici s poklopcem na odvrtanje, no ne sviđa mi se što je sadržaj smješten preduboko pa doslovno morate gurnuti prst da biste ga zagrabili. Ako samo prođete prstom po površini, nećete zahvatiti dovoljno balzama i željeni efekt će izostati.


Ostala sam oduševljena mirisom ovog melema – nešto između čokolade i vanilije što ni ne čudi s obzirom na sastojke. Prilično je čvrste strukture, no kad ga uspijete zagrabiti, vrlo je maziv i topi se u dodiru s prstima/usnama. Definitivno nije mastan i zadovoljna sam kako njeguje usne. Koristim ga najčešće prije spavanja kao noćni tretman, ali kako je to ipak melem koji se ne upija toliko, do ujutro ga sigurno pojedem. Koristila sam ga i kad sam bila prehlađena na području nosa da vidim kako će riješiti nadraženu kožu, ali ne bih vam to preporučila jer peče, vjerojatno zbog citrusa u sastavu. Sve u svemu, ovo je jedan solidan melem za svakodnevnu njegu usana i bolje ga je koristiti dok ste doma, iz higijenskih razloga.

100 % organsko ulje marelice – 49 kn


Ulja obožavam i maštam o cijeloj kolekciji različitih ulja za njegu lica, tijela i kose. Otkad ih intenzivno koristim, nezamjenjiva su mi, a moram priznati da su mi i najdraži izbor njege.

Ulje marelice je prirodni ovlaživač za bilo koju vrstu kože te usporava njezino starenje jer je prepuno vitamina A i E.

Ambalaža? Ista kao i kod kreme, samo što se kod ulja poklopac pokazao još lošijim.


Ulje marelice spada pod brzoupijajuća ulja jer nije masno kao ostala te je stoga savršeno ako nemate previše vremena za čekanje da se upije. Od svih Alpstories proizvoda najbrže sam ga potrošila jer sam doslovno koristila svaki dan. Ovo je prvi put da sam probala ulje marelice i naprosto me sve kod njega oduševilo. Najviše sam ga koristila na licu kao noćni tretman, nanoseći ga poslije tonika, a ni ostali dijelovi tijela nisu bili zakinuti za ovu izvrsnu njegu.

Kako se brzo upija, treba ga nešto više da bi namazali cijelo tijelo pa se stoga najbrže potrošilo. Umiruje svježe depilirane noge i bikini zonu u roku keks! S njime nema više crvenih točkica :) U početku mi se zbog njegove rjeđe teksture činilo da kožu ne njeguje dovoljno, ali to je bila čista zabluda. Čitav sljedeći dan koža je bila mekana i nahranjena kao bebina.

Sjećam se da je Goss makeup artist (ili netko drugi?) dao izvrstan savjet kako dobiti najprirodniji mogući finiš na licu: pomiješajte kap ulja za njegu lica s puderom. Wow!! Kap ovog ulja u puderu i lice će vam izgledati prekrasno, probajte ;)


Zaključak

Ako ste tek otkrili svijet prirodne kozmetike, nema razloga zašto ne probati Alpstories proizvode. Od svih 5 proizvoda najviše me se dojmilo ulje jer je divno za cjelokupnu njegu tijela. Definitivno bih voljela probati i ostala ulja, ne sumnjam da bi me oduševila! :)

Volite li prirodnu kozmetiku?
             
*PR proizvodi

Oznake: , , , , ,

<