Tinktura – Kreme za lice od krastavaca i smilja

Mnogi se odlučuju na kupnju proizvoda za njegu tijela i kose koji su dostupni u drogerijama i dućanima te spremno okreću glavu od popisa sastojaka. Takvi proizvodi su prepuni agresivnih deterđenata, umjetnih konzervansa i kojekakvih štetnih tvari koje se talože u organizmu, pospješuju bolesti (makar vi to ne vidjeli) i skraćuju životni vijek. Vjerujem da bismo svi htjeli duže živjeti, jel tako? :) Zaboravljamo da je koža isto organ, i to najveći na tijelu, te upija sve što stavimo na nju – bilo dobro ili ne. Stoga, birajte prirodno što više možete!


Za Tinkturu ste sigurno već čuli koliko je spominjem, a u slučaju da niste samo da ponovim da je Tinktura mladi brend prirodne kozmetike koji nudi 100 % prirodne tinkture, odnosno tekuće dodatke prehrani od raznih biljaka, balzame od ljekovitog bilja, šampone, losione, čajeve, kreme. Svi Tinkturini proizvodi sadrže prirodne, biljne sastojke bez umjetnih konzervansa, bojila ili mirisa, a to može potvrditi i HACCP sustav kontrole kvalitete proizvodnje i ISO certifikat za proizvodnju kozmetike. Neki od njihovih najpoznatijih proizvoda su Antiparazitni program za detoksikaciju organizma, Balzam od mrkve te Balzam od zelenog čaja.

Do sada sam od njih recenzirala Balzam od zelenog čaja, Losion za tijelo s uljem smilja*, Tvrdi šampon Ylang & Tvrdi šampon 2 u 1* te Black Magic sapun od aktivnog ugljena. Njihove recenzije možete pročitati na sljedećim linkovima:

http://celebrenbeauty.blogspot.com/2015/07/tinktura-balzam-od-zelenog-caja-i.html

http://celebrenbeauty.blogspot.com/2015/08/tinktura-tvrdi-prirodni-samponi-black.html

U suradnji s Tinkturom isprobala sam i dvije divne kreme za lice, Kremu od smilja* i Kremu od krastavaca* :)


AMBALAŽA

Kreme dolaze u plastičnim kutijicama s poklopcem koje su smještene u dodatne simpatične limene kutijice koje, htjeli, ne htjeli, podsjećaju na one crne kreme za laštenje cipela :D Neobično, ali fora jer je vintage. Nakon što se kreme potroše, limene kutijice mogu se iskoristiti za čuvanje bombona, nakita ili nekih drugih sitnica.

MIRIS, TEKSTURA, SASTOJCI

Obje kreme su intenzivnog, ali ne napadnog mirisa i zbilja mirišu po smilju i krastavcima. Biljno, svježe i prirodno :) Miris se neko vrijeme zadrži na koži, ali ne predugo tako da se ne morate brinuti da ćete mirisati po salati od krastavaca. Srednje su gustoće, s tim da je krema od krastavaca nešto bogatija od ove od smilja. Osim ekstrakta smilja i soka krastavaca, obogaćene su shea maslacom i prirodnih uljima poput bademovog i suncokretovog. Krema od smilja sadrži i poseban sastojak – zobeno mlijeko koje hidratizira, smanjuje iritacije i održava vlažnost kože.



Pogledajte samo kako se radi krema od krastavaca. Divno!



UČINAK

Jedva sam čekala da se moja koža nahrani divnim prirodnim sastojcima iz ovih krema. S guštom sam ih nanosila svakog dana skoro dva mjeseca i još ih imam jer je potrebno vrlo mala količina za cijelo lice, vrat i dekolte. Da, skoro svakom kremom za lice nikada ne propustim namazati vrat i područje dekoltea jer godine tamo udaraju vrlo jako ;)

Krema od smilja preporučuje se osjetljivoj, suhoj, dehidriranoj i  zreloj koži, dok je krema od krastavca namijenjena svim tipovima kože, od masne do zrele. Iako se većinom držim tih nekih pravila za njegu određenog tipa i stanja kože, ove kreme se bitno ne razlikuju jer svaka sadrži hvalevrijedne sastojke iz kojih svaka koža može izvući ono najbolje.



Fino se razmazuju i nisu teške na licu, no isprobavala sam ih po najvećim vrućinama i definitivno nisu za to razdoblje, barem ne po danu ispod pudera jer ćete se samo znojiti. Na svom licu već mjesecima primjećujem razliku – manje je prištića, nema perutavih dijelova, koža je općenito čišća, elastična i „budna“. Ne mogu reći da je takva isključivo zahvaljujući ovim kremama već kombinaciji njih, ulja, tonika i disciplinirane masaže svaku večer.

Što je izvrsno kod takvih krema, mogu se koristiti i na okoloočnom području. Obično mi od skoro svake kreme izbiju milije, ali to se kod ovih nije dogodilo. Thumbs up! Ostaje mi samo da vidim kakve će se pokazati kad stigne zima, suhi zrak i hladnoća.

CIJENA KREMA: 50 gr 165 kn

GDJE KUPITI

Tinkturu možete pronaći na:

1. adresi Malešnica 5/1 Zagreb
2. Na njihovoj FB stranici
3. Na njihovoj službenoj stranici


Jesam li vas uspjela zainteresirati za Tinkturine proizvode? Koristite li prirodnu kozmetiku?

*PR proizvod

Oznake: , , , , ,

<