Olival linija za njegu kože sa smiljem (micelarna, tonik i zlatno ulje)


Ako volite Olival, vjerojatno ste upoznati s njihovom linijom proizvoda obogaćenim uljem smilja. Piling iz te linije redovito kupujem jer mi je odličan – fino ukloni mrtve stanice, a ne isušuje kožu upravo zbog ulja smilja.

Kad mi se pružila prilika probati i nešto iz te linije što još nisam, kako sam mogla odbiti? :) Danas vam donosim recenziju tri odlična proizvoda.


Micelarna otopina s uljem smilja (nova, poboljšana formula)

Micelarne volim iz razloga što obave pola posla u čišćenju lica, a kod njih mi je najbitnije da količina opravdava cijenu, da ne peče i da relativno dobro ukloni šminku. O njima zaista nema potrebe pisati romane jer se odmah vidi odgovara li vam ili ne.




Što se tiče Olivalove, opravdala je sva tri moja kriterija, jeeej! Dolazi u boci od 500 ml što je za cijenu od 49,90 kn zaista prihvatljivo, s obzirom na hvale vrijedan sastojak. Ne peče niti za lice niti za oči i s lakoćom će ukloniti sve nečistoće i šminku. Malo više strpljenja treba kod skidanja maskara s bogatom formulom poput omiljene Maybelline Lash Sensational, no i ona ode nakon par poteza više. Neki su se žalili da im ostavlja ljepljiv film na licu, no iskreno to nisam primijetila jer obavezno nakon micelarne lice dodatno očistim nekim gelom ili pjenom, tako da mi je sasvim svejedno ako i ostavlja neki film. Micelarna ima vrlo ugodan miris, a ni okus joj nije toliko strašan što sam saznala nakon skidanja ruža :)




Super je što sadrži salicilnu kiselinu koja djeluje na prištiće, ulje smilja koje pomaže u regeneraciji kože te, po novom, ekstrakt jabuke koji djeluje antiseptički i jača tonus kože. Naime, stara verzija micelarne nije sadržavala zadnji sastojak. U usporedbi s novom nema previše razlika, osim što kod nove formule miris više vuče na citruse.

Tonik s uljem smilja

Tonik je važan dio njege moga lica i stvarno mogu osjetiti razliku kada ga ne koristim. Nakon čišćenja obožavam proći po licu vatom natopljenom tonikom i odmah nakon toga staviti neku kremu ili ulje. Nezamjenjiv osjećaj bogate hidratacije!






Tonik s uljem smilja osvježava kožu i kao da ju lagano zategne što mi se posebno sviđa u pospana jutra kada jedva držim oči otvorene. Također ima neki biljno-citrusni miris koji odmah razbuđuje. Osim ulja, odnosno ekstrakta smilja, sadrži i aloe veru koja umiruje, ekstrakt sjemenki grožđa koje je također odlično za revitalizaciju i borbu protiv toksina te salicilnu kiselinu. Ne sviđa mi se što sadrži alkohol jer on može isušivati, no to se sva sreća nije desilo.
Cijena? 39,90 kn za standardnih 200 ml tonika.

Zlatno ulje smilja

Dugo sam priželjkivala isprobati ovo ulje i odmah ću reći da sam se oduševila!  Ulja su također dio moje rutine jer bogato njeguju kožu i vraćaju joj hidrataciju. Nanosim ih na još vlažno lice i obavezno usput radim masažu kako bih potaknula cirkulaciju i djelovala na tonus.





Olival navodi da je ovo ulje posebno namijenjeno njezi normalne, suhe i osjetljive kože, no ne vidim razlog zašto ga ne bi koristili svi tipovi kože. Koristila sam ga navečer kao i svako ulje jer ujutro nemam vremena čekati da se upije. Bez obzira na to, nije jako masno i gusto, više je rjeđe teksture, tako da se u usporedbi s nekim drugim uljima dosta brzo upija. Nanosila sam ga na vrat i dekolte koji su, skupa s licem, ujutro bili mekani i hidratizirani. Moram ga pohvaliti što je riješilo prhutave dijelove kože oko nosa i usta :)




Ono što bih voljela napomenuti jest da ovo nije ulje smilja u pravom smislu riječi već uljna mješavina koja sadrži ulje jojobe, argana, nevena, maslina, badema, ruže, sjemenki marelica te ulje cvijeta smilja koje je, nažalost, na zadnjem mjestu. Pravo ulje smilja plaća se u tisućama kuna ;) No ne dajte da vas ovo pokoleba jer se ulje zbilja izvrsno pokazalo za svakodnevnu njegu kože.
Ambalaža je staklena od 15 ml s pipetom koja olakšava doziranje, a cijena je 129,90 kn.
(oko slika ulja mi je pomogla kolegica Beauty Corner by Iveee jer sam skužila da sam zaboravila slikati ulje, a ono je već bilo napola potrošeno :P)

Jeste li isprobali što iz ove linije?

*PR proizvod

Oznake: , , , , ,

<