Philip Kingsley Soft&Shiny Try Me Kit – ekskluziva za kosu!


Osjećaj i izgled kose kao da sam izašla iz frizerskog salona teže postižem u kućnoj radinosti jer moja gusta i teška kosa zahtjeva puno feniranja i „izvlačenja“ da bi lijepo padala.

Negdje na netu naišla sam na brand Philip Kingsley iza kojeg stoji zanimljiva priča. Naime, dugogodišnji istoimeni stilist za kosu (ili kako god mi to zovemo) napravio je specijalni pre-shampoo tretman Elasticizer za kosu kultne Audrey Hepburn, čijim učinkom se gospođica oduševila i koristila ga do kraja svojih dana. Onda mora da valja, pomislih :D

Na Look Fantasticu našla sam simpatične travel size kitove, a svaki od njih sadrži Elasticizer te šampon i regenerator ovisno o tipu kita. Količina koju dobijete je 20 ml i to sve za 60 kn (s  tadašnjim popustom). Sada su ti kitovi nešto skuplji, no LF često ima popuste pa se malo strpite :)

Soft&Shiny Try Me Kit sadrži:
1. Elasticizer
2. Moisture Balancing Shampoo
3. Moisture Balancing Conditioner



Elasticizer

Intenzivni tretman za sve vrste kose koji daje elastičnost, sjaj, smanjuje lomljivost kose i kroti ju. Nanosi se prije pranja na lagano vlažnu kosu i to na cijelu dužinu i tjeme, te ostavlja oko 10-20 minuta. Kako bi tretman još bolje djelovao, preporučuje se kosu pokriti kapom za tuširanje ili ručnikom. Osobno sam koristila plastičnu vrećicu koja ima isti učinak :D Elasticizer je potrebno dobro isprati, a nakon toga slijedi šamponiranje i regenerator.
Nema neki osobit miris, a tekstura mu je dosta gusta, kao neka bogata noćna krema tako da neće curiti s kose. Količinu od 20 ml probala sam rastegnuti da imam barem za 2 tretmana, no ta količina bila je taman za jedno nanošenje kao što se preporučuje. Meh.


Moisture Balancing Shampoo

Šampon je posebno osmišljen za srednje gustu kosu, kao i za valovitu. Teksturom je dosta rijedak, ali zbog sulfata u sastavu se prilično zapjeni i odlično očisti tjeme i kosu. Miris mu je vrlo ugodan, onako sofisticiran „salonski“ :P Njega sam uspjela rastegnuti na nekoliko pranja, jeej! Čak i bez tretmana Elasticizerom, ovaj šampon je među boljima koje sam probala.


Moisture Balancing Conditioner

Također za srednje gustu, valovitu te kemijski tretiranu tanju kosu. Odličan regenerator koji ostavlja kosu glatkom, lepršavom i sjajnom čak i bez prethodnog tretmana Elasticizerom. Kako regenerator (obavezno) stavljam samo na vrhove i nešto malo iznad (znači na kosu koja visi kad sagnete glavu), imala sam ga za još par korištenja.






Već pri samom pranju i stavljanju regeneratora, kosa mi je bila nekako „bouncy“, kao da je na federima :D (vjerojatno zbog elastina u sastavu), a nakon sušenja oduševila sam se njenom glatkoćom i podatnošću. Kako sam Elasticizer odmah potrošila, nisam ga uspjela testirati u paru s nekim drugim šamponom i regeneratorom. No sudeći prema rezultatima, jako mi se sviđa ovaj trio. Iako mi na slikama kosa možda djeluje prenapuhano (a zanemarite i ispucale vrhove), takva je uvijek nakon sušenja jer je puno ima. No ne možete zanemariti sjaj i glatkoću koja joj ne manjka. Zbilja sam se osjećala kao da sam izašla ravno iz salona!

Definitivno ću kupiti svo troje u većoj količini kad uzmognem, a vi se ne zaboravite počastiti svojim super triom ;)




Jeste li probali što od Philip Kingsley kolekcije? Da čujem vaše trikove u održavanju ljepote kose?

Oznake: , , , , ,

<