BANANA CAKE – KREMASTA TORTA S BANANAMA

Fina, sočna, kremasta, jednostavna, bogata i maaalo neobična J Recept za ovu tortu dobila sam sad već davno od jednih ljubaznih ljudi, no prilagodila sam ga sebi i svojem ukusu, što znači manje biskvita, više kreme i taman šećera, a da mi ne propadnu krvne žile.




Osim torte, ovo može biti i kolač, ovisno o kalupu/protvanu u koji ga stavite. Ne treba se bojati, eksperimentirajte J Iako je recept poduži, ovo je jednostavno da jednostavnije ne može biti. Vjerujte mi, više ćete vremena potratiti na hlađenje nego na pripremu.

BISKVIT

2 banane
120 g pšeničnog griza
240 ml mlijeka
100 g šećera
pola jušne žlice mljevene kave
4 žlice kakaa
prstohvat soli
1 čajna žličica sode bikarbone

Banane izmiksati s mlijekom, u to dodati sve osim sode te ostaviti pola sata da miruje. Potom dodat sodu i tijesto uliti u margarinom namašćen kalup/protvan posut brašnom. Staviti u zagrijanu pećnicu na 180°C. Nakon 10 min. smanjiti na 170°C i nakon još 15-20 min. provjeriti jeli pečen (stari trik – čačkalica kroz tijesto).

KREMA

8 dcl mlijeka
4 jušnih žlica šećera
2 vanil pudinga
sok od pola limuna
3 manje ili 2 veće banane

Puding razmutiti sa šećerom i decilitrom mlijeka, a preostalo mlijeko staviti da zakuha. Narezat banane na šnitice. U mlijeko dodati puding i kad se počne zgušnjavati dodati banane i sok od limuna. Kuhati 3 min. Ostaviti da se ohladi 10 min. te ga rasporediti po toplom biskvitu.

GLAZURA

pola litre slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje (meni osobna najbolja Nestle)
1 jušna žlica kakaa

U vrhnju otopiti čokoladu i kakao. Nakon 15. min preliti na kolač. Služiti se žlicom da čokolada ne propadne kroz kremu. DOBRO ohladiti da se glazura stisne kako spada!

                                            UŽIVAJTE U OKUSU!

Oznake: , ,

<