OLIVAL – kreme za ruke, maska od smilja i čarobno mlijeko


Olival kozmetiku pretežito su zavoljeli svi (barem oni koje ja znam) koji su probali bar jedan proizvod iz njihovog asortimana. Iako već postoje dosta dugo i njihovo ulje od čička je kultni proizvod, mislim da su punu popularnost dosegli upravo razvijanjem blogerske scene. Ponudu često nadopunjuju novitetima i prate trendove (micelarna, CC krema itd.) koristeći sirovine prirodnog podrijetla.

O nekim odličnim proizvodima iz linije sa smiljem pisala sam ranije OVDJE, a danas su na redu 4 proizvoda koji mi nisu prije došli pod ruku. To su:

1. Krema za ruke i nokte s nevenom – koncentrat
2. Krema za ruke i nokte s nevenom – hidratantna
3. Maska za lice s uljem smilja
4.  Čarobno mlijeko za tijelo


Krema za ruke i nokte s nevenom – koncentrat i hidratantna

Nema potrebe pisati o ovim kremama zasebno jer su sličnog sastava i djelovanja pa ih je bolje odmah usporediti. Jedna je koncentrat koju sam najčešće koristila prije spavanja, a hidratantnu držim u torbi i njome mažem ruke više puta tokom dana. Obje imaju sličan sastav, ali malo su drukčije gustoće što se logično može zaključiti iz naziva. Sadrže ekstrakt nevena koji hidratizira i obnavlja oštećenja na koži što mogu potvrditi jer obje kreme instantno rješavaju problem ispucale, grube i upaljene kože ruku. Iako je koncentrat gušći i „melemastiji“, primijetila sam da se čak brže upija od hidratantne kreme i ne ostavlja onaj sklizak osjećaj na dlanovima. Hidratantna krema pak jest nešto rjeđa i sporije se upija što je čudno jer bi trebalo biti obratno. Mirišu na klasične kreme za ruke s daškom nevena i miris se dosta osjeti na rukama, no ne zagušuje.




Jako mi se sviđaju ove kremice i nećete pogriješiti ako uzmete bilo koju, no jedan sastojak koji je prilično visoko na listi me bode u oči (ili me treba bosti u oči). Pogađate, paraffinum liquidum odnosno mineralno ulje. Nisam ekspert za sastojke, kemičar ni farmaceut da sa sigurnošću mogu reći da je mineralno ulje štetno ili pak nije, niti se neću pozivati na znanstvene studije kao siguran dokaz da je ili nije. Mnogi na temelju par pročitanih studija ili knjiga čvrsto se drže stavova da je nešto dobro ili loše, no ja sam isto tako čvrstog uvjerenja da sve u životu ima dvije strane, bez obzira kako nam netko nešto servira. Mogla bih još o ovom pisati, ali sada nije vrijeme.


Maska za lice s uljem smilja

Iz linije sa smiljem obožavam piling, micelarnu, tonik, a sada i masku J Ovo je hranjiva maska bogata medom i kamilicom koji smiruju kožu, a također sadrži i zelenu glinu pa je zelene boje. Šteta što je ulje smilja na zadnjem mjestu u sastavu, no to me toliko i ne brine jer ova maska zaista umiruje crvenilo, upaljene prištiće i omekšava kožu.
Nanosi se u obilnom sloju te drži 10 minuta nakon čega se ispire. Kako se zbog gline suši, tako lagano zateže kožu no ne osuši se potpunosti što meni savršeno odgovara. Nakon primjene maske koža je osvježena, umirena, glatka i spremna za daljnju njegu. Fantastična! I da ne zaboravim, odlično miriše na smilje ;)

Cijena: 75 ml 30 kn



Čarobno mlijeko za tijelo

Zašto čarobno? Jer sadrži 6 visokovrijednih ulja. Lješnjak, badem, jojobu, ružu, makadamiju i argan. Zaista impresivno mogu reći. Svako od ovih ulja hrani kožu i na nju pozitivno djeluje pa neću svako posebno objašnjavati. Što se tiče njege, tu nemam prigovora. Izvrsno hrani i ostavlja kožu glatkom prilično dugo vremena. Brzo se upija, nije masno i savršeno je za trackanje cijelog tijela nakon kupanja ili tuširanja.
No ono što me malo odbija je miris. Miriše mi na one starinske bapske parfeme od kojih otpadaju kurje oči koliko su jaki (tipa Chanel 5, ne može ga svatko provariti)! Ipak, kada se nanese na tijelo, nije toliko strašno pa ga često koristim. Tko voli takve parfeme vjerojatno će obožavati njegov miris :P


Cijena: 200 ml 50 kn




Recite mi u komentarima što najviše volite od Olivala?

*PR proizvodi

Oznake: , , , ,

<