Lumene Longwear Blur Foundation (with swatches)


Potraga za savršenim šamponom, korektorom i puderom kod mene traje već jako dugo, no sada sa sigurnošću mogu reći da sam u moru različitih pudera isprobanih tokom godina pronašla jedan koji me osvojio ne na prvu, nego na nultu ;)
Ako još niste čuli za brand Lumene, stacioniran je u Finskoj i naveliko je poznat po Skandinaviji. Predivne Killer Colours i Linda Hallberg, švedske blogerice koje redovito pratim, često u svojim lookovima koriste upravo Lumene. Zanimljivost kod ovog branda jest da koristi blagodati arktičke prirode, pogotovo razne divlje bobice koje tamo rastu te arktičku izvorsku vodu.

Iako Lumene nije dostupan u regiji, može ga se nabaviti na stranici Eleven.se ili kod ovog sellera na Ebayu (šalje iz Bugarske pa je poštarina za Hrv besplatna, jeeej!) Cijena je oko 130 kn koje mi nije žao dati ponovo i ponovo za ovakav fantastičan puder.






Što Lumene kaže za Longwear Blur Foundation?

Puder baršunaste teksture uz koji koža izgleda zaglađeno i besprijekorno. Izjednačava ton kože uz najprirodniji finiš, prekrivajući sitne borice i ostale nepravilnosti. Srednjeg je prekrivanja, koži daje prirodan glow te traje cijeli dan. Namijenjen je normalnoj koži i sadrži SPF 15. Bez parabena i umjetnih mirisa.

Ambalaža
Kao prvo, osvojila me jednostavna, a elegantna ambalaža. Puder dolazi u mekanoj tubici od 30 ml koja stane u svaku torbicu i može se prerezati da se iskoristi i zadnja kap :)

Nijanse
Postoji 6 nijansi od kojih je najsvjetlija nulta Light Ivory koja je dostupna na Eleven.se, ali ne i na Ebayu. Moja nijansa je 1 Classic Beige koja mi savršeno odgovara po zimi i na proljeće. Savršena je za neutralne do žućkaste tonove kože.




Tekstura
Gusta, kremasta i, kao što opis kaže, baršunasta i ljepša od svih pudera koje sam isprobala. Zbog svoje ne-tekuće teksture nije ga potrebno puno za odlično prekrivanje pa će vam trajati dosta dugo.


Prekrivanje, dugotrajnost, finiš
Kao što sam već spomenula, puder je gust i najbolje izgleda ako se nanese u tankom sloju. Ovo nije puder za zažbukavanje jer vam to kod njega neće ni trebati. Izvrsno se nanosi na sve moguće načine: prstima, ravno rezanim kabukijem, vlažnim beauty blenderom ili pak običnim ravnim kistom poput MAC 159.




Iako mi potpuno ne prekriva prištiće na čelu (što ni ne očekujem jer uvijek koristim korektor), još uvijek se ne mogu načuditi predivnom, a opet prirodnom finišu! Takozvani blur efekt vjerojatno dolazi zbog silikona u sastavu, a prirodan sjaj od reflektirajućih čestica koje su neprimjetne, ali čine primjetnu razliku. Na mojem licu jasno se vidi crvenilo i diskoloracije što Lumene uspješno stopi u jednu cjelinu.

Iako je namijenjen normalnoj koži, moja mješovita ga dobro podnosi s izbijanjem manjeg sjaja na čelu nakon par sati što nije čudno jer se tamo u biti jedino sjajim. Traje od trenutka kad ga stavim do kad ga skinem što opet potvrđuje koliko je dobar! Nije mi oksidirao niti napravio ikakav nered na licu :)

Lumene osim Longwear Blur Foundationa ima i mat verziju, Matt Control Oil-Free Foundation koja mi je sljedeća na listi za isprobavanje te nekoliko BB i CC krema za ljeto. Također nude i zanimljivu preparativu poput C seruma. Prokopajte malo ovdje :)


Jeste li isprobali što od Lumene branda? Kako vam se sviđa efekt?

Oznake: , , , ,

<