Troboj četki za raščešljavanje – koja je najbolja?


Otkad sam na poklon prije par godina dobila prvu četku za raščešljavanje, Macadamia No Tangle, za mene od tada ne postoji druga četka. Ne znam tko je koga kopirao i jesu li četke rađene na uzor popularnog Tangle Teezera, no zbilja nema smisla više koristiti klasične četke. Zbilja nema.
Što je tako posebno u tim četkama? Prvenstveno to što zbog posebno raspoređenih fleksibilnih zubaca nema čupanja ni trganja vlasi, svaki slučajni dred se može raščešljati bez da vam u ruci ostane grumen kose te se kosa može češljati i pod tušem. Potonje nikada ne prakticiram jer smatram da nije zdravo za kosu, no tko voli nek izvoli. S ovim četkama može :D

Nedavno sam iz ponude Topstila dobila tri četke za raščešljavanje koje su me oduševile dizajnom i bojama. No u koju od njih se isplati uložiti?


Osobno imam jako gustu kosu, ali se srećom ne petlja pa mi je lakše počešljati ju i bok. Pogledajmo kako su me se dojmile i što možete očekivati od svake. Usput, sve su četke trenutno snižene pa požurite ako ste oduvijek htjeli jednu :)




Dessata Professional Detangling brush, (107,10 kn)

Odmah me oduševila i dizajnom i učinkovitošću. Mislim da jedino nju mogu usporediti s voljenom Macadamijom jer Dessata ima sličan raspored zubaca, a fleksibilnost im je skoro ista. Četka doslovno klizi i kroz suhu i kroz mokru kosu, nimalo ne čupa te vele se može koristiti na svim tipovima kose. Odlično leži u ruci iako nema klasičnu dršku te ne bježi prilikom četkanja.

Napravljena je od specijalnog gela s kojim navodno nema pojavljivanja statičkog elektriciteta, no na to nisam posebno obraćala pažnju. Koliko se sjećam, kosa mi ne pucketa kad se njome četkam :) Sve u svemu odlična; cijena ju definitivno opravdava!



Sibel D-Meli Melo Metallic Orange (62,10 kn)

Ono što je zanimljivo kod ove četke jest kružni raspored zubaca što nisam vidjela ni kod jedne takve četke. Također ima tri vrste iglica, ali su u usporedbi s Dessata četkom dosta manje fleksibilne.

Istog je oblika kao i Makadamija, no njome teže prolazim kroz kosu. Iako je namijenjena svim tipovima kose, mojoj kosi očito ne paše takav kružni raspored zubaca. Mislim da bi se čvrsta, a rjeđa kosa više usrećila njome.




label.m Detangle Gold (89,10 kn)

Ah, rozo zlato, na to padam odmah :D Posebnog školjka oblika s udubinama za prste definitivno je najljepša među ovom trojkom. Može se otvoriti, a unutra ćete pronaći malo ogledalce koje povećava i može biti jako praktično za putovanja. Unutrašnji prostor je dosta veliki za držati gumice i špange.
Od sve tri četke label.m ima najduže zupce i nešto su fleksibilniji od Sibel četke, no opet ne toliko kao Dessata.
Ovu četku morate paziti gdje ju držite jer se sjajni premaz lako guli i podložna je na udarce.

Sve u svemu?

Sve tri četke se lako čiste i s njih se odmah mogu ukloniti dlake. Među njima u biti i nema tolike razlike, osim što su Dessatini zupci najfleksibilniji i najmekaniji te su stoga manje agresivni i za tjeme i za kosu. No sve ovisi kakvu kosu imate i koliko ste spremni uložiti u jednu takvu četku.

I za kraj jedan pogled na Makadamija četku koja drži višegodišnji staž, a još nije za baciti ;) (Vlas je tu da se vidi da se koristi...)



Koristite li četke za raščešljavanje? Koja vam je najbolja?

Oznake: , , , , , ,

<